Årets store blomsterdage

Mors Dag – det er blevet det folkelige navn for den anden søndag i maj, hvor ægtemænd og søde børn myldrer til landets blomsterbutikker eller går på nettet for at købe en buket blomster til deres mor, kæreste eller ægtefælle.

Faktisk er Mors Dag uden sidestykke den største blomsterdag herhjemme, hvor der købes blomster for 80-90 mio. kr.

Valentinsdag er kommet med

Valentinsdag er også en af de store blomsterdage. Valentinsdag ligger den 14. februar og er “de elskendes dag” – det vil sige, at det måske i højere grad er de lidt yngre kærester, der udveksler gaver, men mange ægtefolk benytter også den amerikansk inspirerede mærkedag til at markere kærligheden til hinanden. Gavespektret er dog lidt bredere – hvor Mors Dag i allerhøjeste grad handler om blomster, så bliver der til Valentins dag også foræret smykker, chokolade og oplevelser til kæresten.

Nervøse trækninger og glade følelser

Når tiden for Mors Dag i maj nærmer sig, får alle blomsterhandlere både nervøse trækninger og glade følelser. Nervøse trækninger fordi de ved, at de får ualmindelig travlt i den anden weekend i maj, og glade følelser, fordi de ved, at de med deres kreationer er med til at give en masse mennesker en god oplevelse.

Alle mennesker kan lide at få en buket blomster som tegn på et andet menneskes kærlighed, og mange gør et stort stykke arbejde for at få sammensat netop den buket, som de håber, kæresten eller konen vil synes allerbedst om. Og der er rigtig mange muligheder fra den enkle, sommerlige buket til en stor buket røde roser, en kompakt buket eller måske en kreation, der både indeholder årstidens blomster, kål, æbler og andet fra haven, som vi tidligere ikke så så meget i buketter, men som i dag anvendes i stor stil. Man kan vælge enkle kreationer med få, elegante blomster, eller store, blandede buketter – helt efter sin egen og kærestens smag.